Værløses Undersøiske Gruppe


Overordnet om det tekniske:


Sikkerheden prioriteres højt.

Der dykkers efter Dansk Sportsdykker Forbunds regler. Herunder brug af makkerline.

Dykningen er ikke-dekompressionsdykning. 

Oxyboks medbringes altid. (Og det er også kanon god træning for den der skal slæbe den op ved Stevns klint eller klipperne på Kullen.)


Generelt om turene og dykkerne:


Der er en kerne af 5-6 aktive dykkere i alderen 30-60 år. Vi lægger vægt på godt kammeratskab i klubben, men også på effektiv afvikling af dykningen.


De regelmæssige ture afholdes typisk søndag formiddag. Vi mødes kl 8:00 (alternativt 8:30 afhængigt af destinationen). Og vi er tilbage mellem 12 og 14 igen afhængigt af destinationen. I sommerhalvåret er aktivitetsniveauet højest. Men vi dykker dog mindst en gang om måneden.


På det seneste er vi begyndt at arrangere weekendture, og det er også blevet til en tur til Rødehavet.


Nytårsdykket 2012-13 med krebsefangst og efterfølgende gourmetmiddag var en stor succes, så det blev gentaget året efter og tegner til at blive en fast tradition.


Typer af dykning:


Vores regelmæssige dykning består oftest af kun et dyk. Dette vil enten være kystdyk som vi selv arrangerer eller båddyk hvor vi finder en tur arrangør. Weekendture med mere:


Der er i efteråret 2012 og foråret 2013 afholdt 3 dages weekendture til Lysekil. Det gav lyst til mere, og i efteråret arrangerede vi tur til det sydlige Rødehav. I skrivende stund er en weekendtur til Langeland på tegnebrædtet.


Senest opdateret 19/2-2015